Katalog Ciltleme Şekilleri:
Kataloglar, ciltleme şekillerine göre; Tel Dikişli Ciltleme, Omega Dikişli Ciltleme, İplik Dikişli Ciltleme,Spiralli Ciltleme, Amerikan Ciltli olmak üzere sınıflandırılabilir.
Tel dikişli ciltleme:
Katalog sayfalarının orta katlama çizgisinden bir veya iki adet tel zımba ile tutturulması yoluyla yapılan ciltleme şeklidir. Çok sayfalı kataloglarda kullanılması önerilmemektedir.
Omega dikişli ciltleme:
Farklı bir tel dikiş şeklidir. Aynı şekilde çok sayfalı kataloglarda kullanılması önerilmemektedir. Normal tel dikişe göre farkı ise sayfa orta katlama çizgisinden yapılan tel zımbanın, kataloğun dış kısmına gelen sırt bölümünden klasörlere takılabilecek şekilde bir yuvarlak halka çıkıntısının bulunmasıdır.
İplik dikişli ciltleme:
Katalog sayfalarının orta katlama çizgisinden iplikle tutturulması ile yapılan ciltleme şeklidir.
Çok sayfalı katalog çalışmalarında kullanımı uygun olup, tercih edilmesi halinde az sayfalı kataloglarda da kullanılabilmektedir.
Spiralli ciltleme:
Katalog sayfalarının kenarlarına paralel olarak ardışık delikler açılması ve bu deliklere tel veya plastik malzemeden yapılan helezonik malzemenin geçirilip kilitlenmesiyle elde edilen bir dikiş şeklidir. Genellikle az sayıda katalog basımlarında kullanılmaktadır.
Amerikan cilt:
Sayfa sırtlarına plastik tutkal sürme yoluyla elde edilen ciltleme çeşididir. Genellikle çok sayfalı kataloglarda kullanılmaktadır. Tutkallanan sırt kısmını güçlendirme amaçlı olarak tülle destek verilebilmekte veya tel dikiş, iplik dikiş gibi seçenekler de kullanılabilmektedir.
Katalog Baskılarında Extra İşçilikler;
* Özel kesim
* Mat selefon kaplama
* Parlak selefon kaplama
* Vernik baskı
* Gofre (kabartma)
* Varak yaldız (bakır – altın – gümüş vb.)
* Extra renk kullanımı
* Local Lak (Bölgesel parlaklık)
* Sıvama mukavva kapak